15 januari 2017
12:00

GT/76 IK C

Referat: ESK Bandy - GT/76 IK C

I dag var det tillskillnad från i onsdags fantastiska förutsättningar för att spela bandy på Kungsängen. Strålande sol, vindstilla och någon enstaka minusgrad, det är för dagar som dessa man håller på med utomhus idrott! När dessutom motståndarna bjuder upp till dans kan man inte begära mer :)

Matchen börjar i ett rasande tempo (i div3 mått mätt) GT spelar ungefär på samma sätt som alla Uppsala lag har gjort sedan urminnes tider, man spelar runt bollen på egen planhalva, några gubbar med fart kommer och hämtar boll, vänder hem allt medan deras anfallare ligger och försöker lura in våra halvor i mitten för att skapa yta för på kanten. Man kontrolerar bollen med det är ju inte så effektivt...

När man väl kommer till avslut är det inte särskilt farligt och Mackan langar snabbt upp bollen till Robban som gör första gubben och pricksjuter in 1-0 mål från snävvinkel, tyvärr kvitterar GT per omgående efter lite sjabbel i vårt straffområde.
Tack vare Mackan och Danne Wisborg behövde vi inte åka och grubbla på det målet så värst många minuter. Snabbt utkast från Mackan till Danne som rundar hela GTs backlinje och rullar in 2-1. Därefter gör vi två raka hörnmål, Uffe gör det första på retur efter en klockren stolpträff, i anfallet efter får vi åter igen hörna som Jansson dunkar in.
I halvtid leder vi med hela 7-1 efter att Robban gjort ytterligare två mål och Kåberg ett mål.
Reultatet var kanske lite i överkant då vi gjort mål på nästan varje chans men GT hade knappt lyckats skapa en enda målchans förutom en straff som Mackan enkelt räddade.

Redan i inledningen av andra halvlek gör vi vårt åttonde och niondemål och efter det känna matchen avgjord, när vi i mitten av halvleken gör 10-1 tar GT timeout, oklart varför men vi tackar för den extra vilan.
Efter timeouten blir det lite bättre fart på GT och man lyckas göra två mål, men tiden är för knapp och man komer inte närmre än så.
I andra halvlek är det inte många minuter vi får spela med fullt manskap. Vi drabbas av två utvisningar, mellan dessa ringer Janssons Jourtelefon så han får stå vid sidan och tala med sina kunder och i slutet tvingas jag kliva av med en öm ljumske, trots detta vinner vi halvleken med 3-2 och matchen med 10-3.

Idag plussar vi extra för Patrik Renman och Peter Bratt som satte lås och bom på¨vänsterkanten.